September 2019

TIPS VOOR EEN OPGERUIMDE KLEDINGKAST

De herfst is begonnen! Heb jij je zomerkleding al weer opgeborgen? Wij weten maar al te goed dat je garderobe makkelijk een rommeltje kan worden. (Julia heeft een stoel naast haar kledingkast waar ze nooit op kan zitten, er ligt altijd een berg kleding op…)
Tijd om daar iets aan te doen!
Zo creëer je overzicht en rust in een volle kledingkast. Vier REGVERDIGe tips:

⦁ THE SPARK OF JOY
Vul je kledingkast alleen met kleding die je graag draagt. Met andere woorden: eerst alles uitzoeken, dán ordenen. De konmari* methode kan je helpen om te kiezen welke kledingstukken je wil houden en welke je naar de kringloop of REGVERDIG brengt voor een tweede leven. Bij het uitzoeken van je kleding kan het helpen om een duidelijk doel voor ogen te hebben. Waarom wil je je kledingkast opruimen en hoe ziet jouw ideale garderobe eruit?

⦁ OPVOUWKUNST!
Shirts, truien en broeken kun je op een speciale manier opvouwen zodat deze rechtop blijven staan. Marie Kondo laat het in dit filmpje zien. Op deze manier berg je je kleding kreukvrij en overzichtelijk op. Dit is een ideale methode voor ladekasten. Je ziet in één oogopslag wat je hebt. Dit geldt ook voor je ondergoed en sokken.

⦁ REDUCE, REUSE, RECYCLE
Hergebruik kartonnen (schoenen)dozen als vakverdeler. Het is een ideale en duurzame manier om je ondergoed, sokken, topjes en pyjama’s netjes een plekje te geven in je (laden)kast. Op een gegeven moment ziet je kast er heerlijk opgeruimd en overzichtelijk uit. Maar hoe zorg je nou dat dit zo blijft? Deze laatste tip lijkt er misschien niets mee te maken te hebben, maar tóch kan het wel eens de sleutel zijn tot een langdurig opgeruimde garderobe.

afbeelding via Leanne Ford Interiors

⦁ PREPARE FOR TOMORROW
Leg ’s avonds alvast je outfit voor morgen klaar. Op deze manier creëer je een rustmoment in de avond, rust in de hectiek van de ochtend én rust in je kledingkast omdat je ’s ochtends vroeg niet in alle chaos van alles overhoop haalt om een outfit samen te stellen. Heb je geen plek om je outfit klaar te leggen? Hang de kleding apart aan het einde van je kledingrek.

Heel veel plezier met het opruimen van je kledingkast! En vergeet je kast niet te bedanken voor het fijne onderkomen van jouw kleding 😉

*De konmari methode voor kleding kort samengevat: verzamel alle kledingstukken uit je hele huis, leg alles op bed en ga elk item bij langs. Alleen de kledingstukken waar je echt blij van wordt en die je goed passen krijgen weer een plekje in de kast.

Juli 2019

Deze maand is het slow fashion seizoen weer van start gegaan. Het uitgangspunt van dit project is dat we drie maanden lang geen nieuwe kleding aanschaffen. Ruilen en tweedehands kleding kopen mag tijdens deze challenge wel! Dus lekker creatief worden met wat je hebt en dat ene leuke shirt omwisselen met die veel leukere van je vriendin. De reden van dit project hoeven we je denk ik niet tot in detail uit te leggen. Het heeft in ieder geval alles te maken met onze huidige, niet-duurzame kledingindustrie. Een project als deze kan je helpen om concreet aan de slag te gaan met je normen en waarden. Het is een afgekaderde tijd waarin je de ruimte neemt om oude patronen in je koopgedrag te doorbreken en nieuwe wegen te ontdekken. Vorig jaar startte CollAction met dit initiatief onder de naam: Slow Fashion Summer. Vanaf nu noemen we het Slow Fashion Season, omdat de hele wereld mee mag doen! Ook als het winter is in juli!

REGVERDIG wil jou aanmoedigen om de komende maanden eens tussen de tweedehands beauties bij ons te komen snuffelen. Wij ontdekken zelf ook steeds weer hoe leuk we eruit kunnen zien in de kleding van iemand anders. Ben jij op dat streepjesshirt uitgekeken? Een onbekende om de hoek, is er misschien juist naar op zoek! Dus let’s do this! Haal al je zomerkleding uit de kast, kies wat je dit seizoen wil dragen en breng de rest naar REGVERDIG. Wij transformeren jouw has-beens naar een frisse slow fashion look!

Er is al zoveel moois in de wereld, we hebben bijna geen nieuwe dingen meer nodig! (op een onderbroekje na, zo nu en dan)